Carne Alba Mai Sanatoasa Decat Carnea Intunecata?

Diferența dintre carnea albă și carnea rosie

Bucățile de carne albă sunt pieptul, mușchiulețul de piept și aripioarele. Bucățile de carne închisă la culoare sunt pulpele și pulpele. Diferențele de culoare apar deoarece sunt două tipuri separate de mușchi. Puii petrec mult timp pe jos, așa că au mai multe fibre musculare de tip 1 sau de contracție lentă în picioare. Aceste fibre permit producerea de energie aerobă. Deoarece sistemul energetic aerob poate folosi grăsimea ca combustibil, mai multă grăsime este stocată în picioare și coapse. Carnea albă se găsește în piept și aripi. Acești mușchi, folosiți pentru zbor, folosesc forță explozivă. Fibrele musculare cu contracție rapidă, numite și fibre musculare de tip 2, susțin explozii scurte de mișcare. Carnea albă are, de asemenea, mai puțină grăsime decât carnea întunecată. Acesta este motivul pentru care carnea albă are o textură mai uscată decât carnea întunecată și mai puține calorii.

Carnea albă și cea închisă la culoare – Valori nutriționale și beneficii

Carnea închisă la culoare are puțin mai multe grăsimi saturate și calorii decât carnea albă din cauza conținutului mai mare de grăsimi. În plus, carnea întunecată conține mai mult fier, zinc, riboflavină, tiamină și vitamina B-12 decât carnea albă. Pentru foarte mult timp, oamenii au crezut că toată carnea întunecată este oul rău al cărnii de pui când a venit vorba de carnea întunecată versus carnea albă. Acest lucru se datorează în principal pentru că aceste bucăți de pui nu sunt la fel de slabe precum cele de carne albă. Cu toate acestea, studii recente au arătat că ambele tipuri au calități unice. De fapt, carnea întunecată conține mai mulți nutrienți esențiali, cum ar fi zincul și fierul. De altfel, diferențele nutriționale dintre carnea întunecată și carnea albă nu sunt de fapt atât de drastice. Sigur, carnea albă este mai slabă, dar conținutul de grăsime din carnea întunecată nu este atât de rău pe cât s-a crezut. Conform studiilor realizate de USDA, o porție de 100 g de piept de pui crud și fără piele are în medie 165 de calorii și 3,6 grame de grăsime. Pe de altă parte, caloriile din pulpele de pui crude, fără piele și dezosate se ridică la 209, cu 10,9 grame de grăsime. Deci, când vine vorba de pulpă de pui vs piept de pui, diferența este minusculă.

 

Pentru cine și de ce e recomandat pieptul de pui

Puiul este un aliment excelent care susține creșterea copiilor. Unul dintre motive este faptul că este bogat în proteine. Acest lucru este important pentru copii, deoarece contribuie la creșterea multor părți ale corpului lor, cum ar fi sistemul imunitar, creierul, oasele și mușchii. În plus, carnea de pui este bogată și vitamina A, necesară în dezvoltarea sănătoasă a copiilor. În aceeași măsură, puiul este o sursă de alți nutrienți de care au nevoie și persoanele în vârstă pentru o dietă sănătoasă. Și asta pentru că are și vitamina E, care este un antioxidant, dar este de asemenea bogat și în diverse vitamine B, care sunt toți nutrienți esențiali. Ele sunt vitale în gestionarea energiei precum și pentru o varietate de alte nevoi ale corpului. De altfel, carnea de pui este recomandată tuturor celor care își doresc un stil de viață sănătos și echilibrat.

Carnea de pui este recomandată și în controlul greutății, datorită echilibrului dintre nutrienți, vitamine și minerale. Studiile arată că persoanele care consumă alimente bogate în proteine își gestionează ușor greutatea. Dacă te lupți cu grăsimea de pe burtă și cu creșterea excesivă în greutate, trebuie să cauți cele mai bune aripioare de pui pentru a inversa tendința.

Tipuri de gătire pentru pieptul de pui

Puiul este una dintre cele mai populare și versatile cărnuri, o carne albă mai sănătoasă de consumat decât carnea roșie, cum ar fi carnea de vită sau de miel, având în vedere că are mai puține grăsimi saturate. Când te confrunți cu întrebarea ”ce să gătesc azi?”, puiul oferă o soluție și nenumărate soluții suplimentare. Puiul își găsește cu ușurință locul în aproape orice bucătărie, folosind orice metodă de gătit. De la pui cu curry până la pui prăjit clasic de la fast-food, ați putea petrece o viață explorând rețete de pui din fiecare colț al globului. Cele mai populare tipuri de gătire ale pieptului de pui sunt la cuptor sau prăjit în baie de ulei. De la clasica friptură, la șnițele din piept de pui sau piept de pui la grătar, acest tip de carne oferă sute de rețete pentru toate gusturile.