Ambalarea alimentelor devine din ce în ce mai importantă în îmbunătățirea siguranței microbiologice și a calității unui produs alimentar. Carnea de pasăre poate fi contaminată ușor cu o serie de microorganisme patogene. Calitatea cărnii este criteriul cheie al evaluării produselor alimentare, în timp ce termenul de valabilitate are un impact direct asupra schimbărilor de calitate. Perioada de valabilitate a cărnii de pasăre este determinată de condițiile de procesare, distribuție și depozitare atât în magazinele cu amănuntul, cât și în gospodării. Procedurile aplicate pe tot parcursul procesului de producție, inclusiv ambalarea, ar trebui să asigure păstrarea de înaltă calitate și siguranță a alimentelor până la data de expirare care ar trebui să fie indicată pe fiecare ambalaj. Metodele obișnuite de ambalare utilizate pentru carnea și produsele de pasăre includ fie tavă și folie protectoare, fie ambalare sub vid. Progresele în tehnologiile de ambalare a alimentelor joacă un rol semnificativ în furnizarea consumatorilor de produse sănătoase din carne de  pasăre.

Producătorul de utilaje de ambalare Belca și-a început activitatea ca producător de mașini de ambalat în ianuarie 1990, bazându-se deja la acea dată pe o experiență vastă în domeniul ambalajelor, datând de mai bine de 35 de ani. Această experiență profesională excelentă, alăturată angajamentului de a oferi clienților soluții personalizate și avansate printr-o gamă variată de mașini de ambalat de calitate superioară și completate cu sprijinul unui serviciu post-vânzare eficient și calificat, a câștigat încrederea clienților, făcându-i un producător de top în industria mașinilor de ambalat.

Utilajul de ambalare Belca de tip Flow Pack oferă posibilitatea unei ambalări în serie, pe o bandă rulantă, într-un sistem automatizat complet sau parțial, folosind o tehnologie recunoscută la nivel internațional pentru conservarea diferitelor tipuri de alimente. Această tehnică de ambalare presupune o centură mobilă pe care sunt amplasate produsele și care sunt ulterior înfășurate într-o peliculă de plastic și apoi sigilate la ambele capete. Tipul de film utilizat poate varia în funcție de tipul de produs, poate fi transparent sau preformat și este furnizat de către producătorul acestei mașini de ambalat. Integritatea produselor ambalate în acest fel este garantată de folia protectoare care crează un mediu etanș, mediu esențial în special în cazul produselor perisabile cum ar fi carnea de pasăre. Astfel,  aceste produse își păstrează proprietățile calitative, în timp ce sunt izolate perfect de orice factori extern care ar putea afecta integritatea lor.

Cu ajutorul mașinii de ambalat Belca, puteți ambala o gamă variată de produse, de la cele plate la cele tridimensionale, datorită sistemului de ambalare flexibil și rapid care ajută la redarea formei reale a produsului.

De ce sa folosim utilaje de ambalare Belca?  

În prezent, Belca produce o gamă largă de utilaje și linii de ambalare, bazându-se zilnic pe încorporarea de noi sisteme în fiecare dintre cele șapte familii de mașini. Oferta Belca este globală și întotdeauna personalizată, cu aplicații complete și adaptate nevoilor actuale și viitoare ale oricărui client. Soluțiile de ambalare acoperă nevoile oricărui proces de producție, încorporând valoarea adăugată a furnizării filmelor și consumabilelor necesare. 

Termoformatoarele Belca se adaptează la toate tipurile de necesități de producție, atât medii cât și ridicate, funcționând cu diferite materiale, flexibile, rigide sau retractabile, dar și cu diferite sisteme de ambalare: vid, gaz și piele, printre altele. În ceea ce privește tipul de produs care poate fi ambalat cu ajutorul acestui utilaj, acesta poate fi atât sub formă solidă, lichidă sau chiar congelată.

Avantajul utilajelor de ambalare Belca rezidă în faptul că puteți alege modelul ideal dimensiunii afacerii dumneavoastră. În funcție de capacitatea de producție și nevoile de eficientizare ale proceselor deja existente, puteți opta pentru varianta economică sau pentru variantă industrială, echipată cu trei motoare independente, sincronizate printr-un control electronic cu mai multe axe. Construită din oțel inoxidabil, cu elementele mecanice și electronice ale mașinii în spate, în interiorul dulapurilor cu acces facil, mașina permite setarea direcției de lucru de la dreapta la stânga sau de la stânga la dreapta. Toate modelele sunt prevăzute cu un ecran tactil care facilitează starea aparatului în orice moment, dar și reglarea lungimii ambalajului sau a vitezei de tăiere. În funcție de modelul necesar ales, aveți posibilitatea de a stoca parametrii utilizați și a salva setările pentru până la 20 de produse (extensibil la cerere).

Concluzii

Carnea proaspătă este un produs sensibil. Consumatorii se așteaptă la o perioadă de valabilitate minimă de 10 zile, inclusiv păstrarea culorii care se formează la tranșare sau secționare. Prin urmare, carnea proaspătă trebuie ambalată în materiale de ambalare adecvate, cu suficiente proprietăți ridicate de barieră la gaz. Carnea ambalată sub vid este foarte sensibilă împotriva nivelurilor chiar scăzute de oxigen. Acest lucru trebuie abordat prin selectarea materialului de ambalare, pe lângă umiditatea relativă ridicată la care este expus ambalajul barieră în cazul ambalării cărnii proaspete. Pentru clarificarea tuturor detaliilor necesare în alegerea celei mai bune opțiuni pentru afacerea dumneavoastră, specialiștii C&C Food Packaging vă stau la dispoziție și avem certitudinea că la noi veți găsi utilajele pentru carne de care afacerea dumneavoastră are nevoie pentru a prospera.