În ultimul secol, producția și procesarea produselor din carne de pasăre a înregistrat câștiguri uimitoare în întreaga lume și a jucat un rol major în reducerea foametei globale. Producția de carne de pasăre și de ouă a înregistrat în mod constant o bună parte din consumul global de proteine ​​animale. În anii 1960, consumul de carne de pasăre pe cap de locuitor în Statele Unite era de aproximativ 10 kg, dar acum depășește 50 kg. Producția globală de carne de pasăre în aceeași perioadă a crescut de la 8,92 milioane de tone în anii 1960 la 109,02 milioane de tone în 2013. Inclusiv producția și consumul de curcan, rață și gâște adaugă 7 milioane de tone acestor cifre. Aceste schimbări de performanță au dus și la dezvoltarea utilajelor de carne, de la cele pentru procesare, până la utilajele pentru termoformare sau a mașinilor de ambalare.

La fel ca multe alte segmente din industria alimentară, ambalajul pentru carne și păsări de curte evoluează cu ambalaje cât mai plăcute din punct de vedere estetic și cât mai funcționale. Există diferite tipuri de pungi, tăvi și ambalaje concepute pentru a fi afișate pe rafturile magazinelor sau diferite tipuri de cutii pentru secțiunile refrigerate și înghețate. Dat fiind că manipularea cărnii și a păsărilor de curte poate deveni dezordonată, mulți producători caută să ofere o alternativă pentru a face produsul mai ușor de cumpărat în supermarket, de pregătit și depozitat.

Ambalarea adecvată prezintă produse din carne și păsări de curte într-un mod care îi convinge pe consumatori să cumpere articolele. Atât prezentarea, cât și informațiile care sunt tipărite pe ambalaj ar trebui să fie suficient de simple și clare pentru ca un client să obțină informațiile de care are nevoie despre produs înainte de a-l cumpăra. Este esențial ca un client să poată evalua calitatea produsului înainte de a-l cumpăra, de aceea ambalajul trebuie să ofere o modalitate de a face acest lucru. Ambalajele clare, transparente, care permit consumatorului să vadă produsul real din interior sunt foarte populare.

O importanță majoră în procesul de ambalarea o are controlul calității, deoarece pelicula de calitate și garniturile etanșe puternice vor prelungi durata de viață a produsului.

 

Diferența între ambalare cu termoformare și Flow Pack

Utilajele pentru termoformare Frimaq permit ambalarea la nivel orizontal și presupun sigiliu și formă sau sisteme cu vid și gaz. Avantajul acestor utilaje, și în special al celor Frimaq, este dat de posibilitatea de a ambala o multitudine de tipuri de produse, de la carne, pește, păsări de curte, mâncare gătită, hrană pentru animale de companie la alte produse, specifice altor industrii.

Pentru o prezentare premium a produselor, acest tip de utilaj permite ambalarea cărnii atât pe tăvi de carton, cât și pe alte materiale flexibile sau solide datorită opțiunilor multiple de sisteme de ambalare cu ajutorul vidului sau al gazului. De aici și diversitatea de produse care pot fi ambalate utilizând termoformatoarele Frimaq – produse lichide sau solide, proaspete sau congelate.

Fiind realizate din oțel inoxidabil, termoformatoarele Frimaq permit și ușurează semnificativ procesul de curățare și igienizare, dar prezintă și avantajul de a putea fi adaptate spațiului în care doriți să le amplasați.

Pe de altă parte, ambalarea de tip flow pack cu ajutorul utilajului Belca permite ambalarea pe bandă automatizată a produselor, mașinile echipate cu această tehnologie fiind recunoscute drept cele mai bune pentru conservarea alimentelor. Acest tip de ambalaj garantează integritatea produsului, în special în cazul articolelor perisabile, cum ar fi carnea de pui sau produsele realizare în urma procesării cărnii de pasăre și nu numai. Etanșarea ermetică, care izolează produsul de agenți externi, garantează aderența maximă la articolul ambalat și își păstrează caracteristicile calitative.

Mașinile Flow Pack Belca se deosebesc de celelalte metode de ambalare, deoarece sunt flexibile și se mișcă rapid. Pot înfășura cu ușurință fie obiecte plate, fie obiecte 3D, subliniind forma reală a produsului. Metoda flow pack constă în înfășurarea produsului cu un film. Obiectul este alimentat de-a lungul unei centuri până când un film îl înfășoară complet. După ce produsul a fost înfășurat, filmul este sigilat la ambele capete, astfel încât ambalajul să fie perfect etanșeizat. Tipul de film utilizat depinde de produs și poate fi transparent sau preformat. Acest sistem practic și inovator a înlocuit utilizarea pungilor preformate și a accelerat și a îmbunătățit forma caracteristică a ambalajului. Avantajul utilajelor Belca flow-pack constă în furnizarea de către producător a foliilor necesare ambalării, în funcție de preferințele și specificațiile dumneavoastră.

Concluzii

Ambalarea este foarte importantă pentru toate industriile, de la industria alimentară, la fabricarea de haine, industria tehnologică sau altele. Protejează produsul împotriva oricăror daune probabile, de aceea este necesară o ambalare bună. Ambalarea este în sine o industrie, și un factor esențial pentru vânzarea produselor. Ambalajul bun face ca produsul să arate atractiv și frumos. Prin urmare, producătorii au nevoie întotdeauna de o mașină de ambalare bună, fiind cel mai bun mod de a promova vânzările. Există multe tipuri de mașini de ambalat disponibile pe piață pentru diferite produse. Este important să selectați mașina de ambalat în funcție de necesitatea de ambalare care să fie potrivită pentru produsele pe care doriți să le ambalați. Daca nu sunteti sigur de ce fel de utilaj aveti nevoie pentru afacerea dumneavoastra C&C Food Packaging va poate ajuta. Înainte de a cumpăra o mașină de ambalare, evaluați situația curentă urmând câțiva pași esențiali:

  1. Stabiliți-vă nevoile

Înainte de orice, evaluați afacerea dumneavoastră și determinați obiectivele pe care doriți să le atingeți.

  1. Evaluați fluxul de lucru curent

Fiecare echipament nou reprezintă o investiție pentru afacerea dumneavoastră  și pentru a face cea mai bună alegere este esențial să vă evaluați fluxul de lucru curent.

  1. Luați în considerare spațiul dumneavoastră de lucru actual

Asigurați-vă că aveți suficient spațiu pentru instalarea de echipamente noi.