Termoformarea este practica încălzirii plasticului până când acesta ajunge la o stare flexibilă și apoi formarea plasticului în diferite forme. Odată ce plasticul a fost modelat, acesta este apoi tăiat, creând ambalaje precise ale produsului. Puteți folosi utilaje pentru termoformare pentru a crea scoici din plastic, tăvi de ambalare, ambalaje cu blistere și ambalaje cu folie. Deoarece există atât de multe aplicații diverse pentru ambalarea prin termoformare, există și câteva beneficii uriașe.

Termoformarea oferă producătorilor o gamă nesfârșită de opțiuni sau modalități de a încorpora brandul propriu în ambalaj. Acest lucru permite produsului să iasă în evidență atunci când este așezat pe un raft de magazin, unde poate fi văzut și cumpărat de consumator. Deoarece termoformarea oferă posibilitatea de a personaliza ambalajul, recunoașterea mărcii este sporită odată cu vizibilitatea produsului. Termoformarea oferă, de asemenea, spațiu pentru a include informații importante despre produs, de la instrucțiuni, ingrediente sau chiar informații nutriționale.

Ambalajul termoformat este o opțiune de ambalare durabilă, rezistentă și rezistentă la manipulare. Aceasta oferă protecție nu numai în timpul manipulării și transportului, dar oferă și numeroase opțiuni de etanșare care pot contribui la prelungirea duratei de valabilitate sau care permit accesul ușor la produsele din interior. Ambalarea produselor alimentare și non-alimentare necesită un ambalaj și un sigiliu puternic și durabil pentru a proteja articolele din interior împotriva contaminării.

În medie, ambalajele termoformate pot costa cu până la 15% mai puțin decât alte ambalaje, însă consumă și mai puțin forță de muncă, cu un timp de răspuns rapid, ceea ce economisește costurile forței de muncă. Metoda flow pack constă în înfășurarea produsului cu o peliculă de plastic, proces ce poate fi realizat cu o mașină de ambalare Belca. Obiectul este transportat automat de-a lungul unei benzi de producție până când această peliculă îl înfășoară complet. După ce produsul a fost ambalat, filmul este sigilat la ambele capete, astfel încât ambalajul să fie etanș. Tipul de film sau de peliculă utilizata depinde de produs și poate fi transparent sau preformat. Belca flow pack este practic și inovator, mai ales în rândul altor utilaje pentru carne, și a înlocuit utilizarea pungilor preformate, a accelerat și a îmbunătățit forma clasică a ambalajului.

Utilajele pentru termoformare automate pentru ambalare orizontală sau Flow Pack oferă un tip de ambalaj cu care o mare varietate de produse pot fi ambalate în mod organizat, fie pe o tavă, fie fără tavă. Este ideal pentru ambalarea articolelor individuale, cum ar fi fursecuri mari, blocuri de brânză, produse din carne și multe altele. Folosind mașinile de ambalat flow-pack tip Belca, este de asemenea posibil să sigilați produsele alegând gradul de rigiditate sau de flexibilitate al ambalajului.

De ce are nevoie afacerea ta de o masina de ambalat cu termoformare?

Procesul de termoformare există deja de ceva timp. Procesul este de fapt destul de ușor de înțeles – implică încălzirea foilor de plastic la o temperatură ridicată până când devin flexibile și pot fi modelate pentru utilizare în diferite aplicații. Acest proces a fost utilizat pe scară largă de industriile de fabricație și ambalare din întreaga lume pentru a crea ambalaje de diferite forme și dimensiuni pentru depozitarea și transportul produselor de toate tipurile. Companiile de termoformare folosesc, de asemenea, procesul de formare sub vid pentru modelarea diferitelor forme și dimensiuni specifice a containerelor pentru ambalaje, la cererea clienților care au nevoie de soluții personalizate pentru a-și introduce produsul pe piață. Când vă gândiți la avantajele și dezavantajele termoformării ca opțiune pentru ambalarea produselor, trebuie să luați în considerare mai mulți factori:

  • Termoformarea este singurul proces viabil care permite crearea de pachete sau ambalaje de dimensiuni mari din foi de plastic.
  • Procesul de termoformare permite personalizarea ușoară a pachetelor de produse. Mașinile pot fi setate în conformitate cu cerințele produsului pentru a crea un container personalizat pentru a stoca materialul. Această flexibilitate și versatilitate se întâmplă să fie un avantaj major, comparativ cu alte soluții disponibile pe piață.
  • Termoformarea ca tehnologie există de ceva timp. Este un proces încercat, testat și sigur, iar inginerii calificați pentru operarea acestor mașini sunt, de asemenea, ușor disponibile pe piață. Nu veți întâmpina dificultăți în înființarea unei instalații de termoformare.
  • Recipientele modelate prin termoformare sunt mult mai durabile și mai rezistente. Sunt ideale pentru a stoca o gamă variată de produse și pot oferi o protecție adecvată conținutului din interior.

Concluzii:

Frimaq este o companie spaniolă înființată în 1999, producătoare de mașini de termoformare Frimaq, ambalare sub vid, termoizolante, tuneluri termocontractabile, uscătoare și multe periferice pentru a completa liniile de ambalare, ferm angajată în calitate, design robust și elegant, fiind puternică și sofisticată în același timp. Utilajele Belca sunt produse de liderul de piață în domeniul automatizării ambalajelor și ambalajelor de flux și sunt recunoscute în toată Europa pentru performanța și fiabilitatea lor ridicate. Construită la standarde europene și americane ridicate, mașina de ambalare Belca respectă, de asemenea, standardele de siguranță australiene AS4024. Sistemele Belca se potrivesc tuturor aplicațiilor, de la o împachetare autonomă cu viteză redusă alimentată manual, până la o linie de procesare și ambalare complet automatizată de mare viteză. Echipate cu sisteme de vid inline, aceste mașini de ambalat alimente sunt potrivite pentru ambalarea diverselor alimente, de la acadele, biscuiți, carne, pește, fructe, legume, gustări, panificație, produse lactate, precum și articole nealimentare, cum ar fi cărți și pixuri. C&C Food Packaging vă pune la dispoziție o gamă variată de utilaje carne, iar specialiștii noștri sunt pregătiți să vă ofere consilierea necesară în vederea alegerii unei soluții optime pentru afacerea dumneavoastră.